Waarnemend huisarts Peter van Luijk

Waarnemer met ervaring

Brede ervaring met een voorliefde voor het bewegingsapparaat

Sinds februari 2017 ben ik huisarts. Ik ben direct na de opleiding als hidha gaan werken om ervaring op te doen in een stabiele omgeving. Met die ervaring ga ik nu als waarnemer verder, waarbij ik mij richt op de regio’s Rijnland en de Duin- en Bollenstreek.

Voorafgaand aan mijn huisartsopleiding ben ik zes jaar werkzaam geweest als basisarts binnen de orthopedie, reumatologie, revalidatiegeneeskunde en ouderengeneeskunde. Ik heb zowel klinische als wetenschappelijke posities vervuld en heb brede ervaring opgedaan met voorliefde voor het bewegingsapparaat. Dankzij die diversiteit aan werkplekken heb ik mij eveneens op het gebied van communicatie goed kunnen ontwikkelen, waarbij de huisartsopleiding nog een verdere verfijning heeft kunnen bieden.

Als huisarts richt ik mij naast de inzet voor correcte en veilige medische begeleiding vooral op het verwachtingsmanagement. Wanneer je vroeg in de behandelrelatie de juiste verwachtingen kunt creëren, draagt dit mijns inziens bij aan een goed en soepel verlopend behandeltraject.

Huisarts Peter van Luijk op LinkedIn

Naast mijn werk als arts ben ik trots vader van twee kinderen en besteed ik mijn tijd graag samen met mijn gezin buitenshuis, bij voorkeur op het water of in de natuur.

Curriculum vitae

Een solide basis voor de huisartsgeneeskunde

  • Waarnemend huisarts

    Jan 2018 – heden: Waarnemend huisarts regio Rijnland en Duin- en Bollenstreek

  • Huisarts (hidha)

    Feb 2017 – dec 2017: Huisarts bij Groepspraktijk Stolwijk en Berkenwoude

  • Huisarts in opleiding

    Mrt 2014 – feb 2017: AIOS huisartsgeneeskunde te Leiden

  • Anios ouderengeneeskunde

    Sep 2013 – feb 2014: Anios ouderengeneeskunde bij WoonZorgcentra Haaglanden

  • Anios revalidatiegeneeskunde

    Jan 2013 – jun 2013: Anios revalidatiegeneeskunde bij Rijnlands Revalidatie Centrum

  • Arts-onderzoeker reumatologie

    Apr 2011 – dec 2012: Arts-onderzoeker bij de afdeling reumatologie van het AMC

  • Anios orthopedie

    Feb 2008 – mrt 2011: Anios orthopedie bij het OLVG, HagaZiekenhuis en Flevoziekenhuis

U bent op zoek naar een waarnemer?


Bij mij is uw praktijk in goede handen. Neem vandaag nog contact op. Ik kom graag langs voor een kennismaking.

Orthopedie

Binnen de orthopedie heb ik anatomisch en mechanisch leren denken en heb ik het onderzoek van het bewegingsapparaat mij eigen gemaakt. In deze periode heb ik veel ervaring opgedaan met chirurgische ingrepen en traumatologie. Elke dag weer put ik uit deze ervaring.

    Reumatologie

    Naast mijn ervaring met de mechanische kant, heb ik bij de reumatologie de inflammatoire kant van het bewegingsapparaat leren kennen. Daarbij heb ik kennis gemaakt met de diverse systeemziekten die zich kunnen uiten in de gewrichten. Ook de progressieve aspect van inflammatoire ziekten en hun bijkomende beperkingen zijn waardevolle inzichten die ik nu toe kan passen in de dagelijkse praktijk.

    Revalidatiegeneeskunde

    Het specialisme bij uitstek waar de ziekte vaak al in een gevorderd stadium verkeert of progressie met beperkingen onvermijdelijk is. Op het gebied van traumatologie, niet aangeboren hersenletsel en progressieve ziekten als MS heb ik de waarde van multidisciplinaire benaderingen leren kennen, in het bijzonder de inzet van de diverse paramedici.

    Ouderengeneeskunde

    De eindfase van het leven met beperkingen en afhankelijkheid, gecombineerd met polyfarmacie, uitgebreide co-morbiditeit alsmede mogelijke ontwikkeling van dementie, heeft mij geleerd dat er prioriteiten gesteld mogen worden in de medische behandeling. Niet alles hoeft meer en de persoonlijke wensen en behoeftes van de patiënt komen nog prominenter in beeld.

    Wetenschappelijk onderzoek

    De sterke en zwakke punten ontdekken in onderbouwing van nieuwe behandelingen, de waarde van klinische dubbelblind gerandomiseerde trials afzetten tegenover de inschatting voor het individu of het standaardiseren van specifieke handelingen om de betrouwbaarheid en reproduceerbaarheid te garanderen. Allemaal aspecten uit het medisch wetenschappelijk onderzoek die mij hebben geleerd scherp te blijven nadenken over ons vak en altijd vragen te blijven stellen.

    Huisartsgeneeskunde

    Uiteindelijk mijn vakgebied bij uitstek. Mijn interesse voor het bewegingsapparaat afgewisseld met hinderlijke of beperkende klachten waarbij de wens of mogelijke angst van de patiënt richtinggevend is in het verloop van de behandelrelatie.